Saattohoidon perusteet 04. ja 11.10.21 klo 12.30-16.00

Hyvä palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta kiinnostunut hoitotyöntekijä tai -opiskelija. Koulutuskokonaisuus keskittyy palliatiivisen hoidon ja saattohoidon perusteisiin; miten turvata ja suunnitella potilaan näköinen elämän loppuvaiheen hoito ja kuolema. Koulutuksen tavoitteena on pohtia lähestyvän kuoleman herättämiä tunteita ja reaktioita potilaan näkökulmasta, lisätä ymmärrystä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eroista, tutustua ennakoivan hoitosuunnitelman osa-alueisiin ja pohtia miten sitä voisi työssään hyödyntää sekä lisätä ymmärrystä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä Suomessa. Koulutus on suunnattu palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta kiinnostuneille, työssään kuolevia potilaita kohtaaville hoitotyöntekijöille sekä opiskelijoille. 

 

1. iltapäivä 

 

Tervetuloa ja toisiimme tutustuminen

Palliatiivinen hoito ja saattohoito

Mitä, miksi, missä ja kenelle? 

Tutustuminen Terhokodin toimintaan 

 

2. iltapäivä

 

Tervetuloa 

Elämän loppuvaiheen hoidon suunnittelu – miten pyrkiä turvaamaan potilaan näköinen elämän loppuvaiheen hoito ja kuolema? 

Elämän loppuvaiheessa olevan potilaan kohtaaminen

Puheeksi toiveet, pelot ja huolenaiheet koskien elämän loppuvaihetta, kuolemaa

 

 

Kouluttaja:  

Miina-Liisa Flinkkilä, Terhokodin kouluttaja, Sh, TtM

 

Koulutus toteutetaan Zoom sovelluksella. Linkki tapaamiseen lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään 30.9.21. 

 

Koulutuskokonaisuuden hinta on 100€, sisältäen kaksi koululutusiltapäivää (2 x 3,5t) sekä koulutusmateriaalin.

 

Koulutukseen voit osallistua täyttämällä alla oleviin kenttiin yhteydenottotietosi sekä maksamalla osallistumismaksun TERHO-säätiö tilille; Danske Bank FI03 8000 1500 8285 54. Maksuun viesti: Saattohoidon perusteet. Maksu tulisi olla suoritettuna viikko ennen koulutuksen alkua.

 

Lisätietoa koulutuksesta miina-liisa.flinkkila@terho.fi 

Ilmoittaudu koulutukseen

Saattohoidon perusteet 04. ja 11.10.21 klo 12.30-16.00