Ajankohtaista

Anu Usvasalo Terhokodin lääkärin tehtävään

 

Terhokodissa avoinna olleeseen lääkärin tehtävään on valittu Anu Usvasalo. Hän on aloittanut TERHO-säätiön palveluksessa 6.5.2019.

Koulutukseltaan Anu Usvasalo on lääketieteen tohtori ja lastentautien erikoislääkäri. Palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyden Anu Usvasalo on juuri saamassa. Anu Usvasalo on työskennellyt aiemmin HYKS:n Lasten ja nuorten sairauksien tulosyksikössä Lasten kotisairaalan vastuulääkärinä. Lasten kotisairaalassa on viime vuosina Anu Usvasalon johdolla kehitetty lasten kotona tapahtuvaa palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa yhteistyössä hoitohenkilökunnan ja muun moniammatillisen työryhmän kanssa. Anun siirtyminen Terhokodin palvelukseen lisää tulevaisuudessa myös Terhokodin valmiuksia osallistua lasten saattohoidon suunnitteluun, konsultaatioihin ja toteutukseen paikallisesti ja myös kansallisella tasolla.

”Hyvä saattohoito on jokaisen oikeus iästä riippumatta. Tavoitteeni on kehittää saattohoitoa eri toimijoiden yhteistyönä. Terhokoti on vahvasti mukana tässä kehityksessä”, Anu Usvasalo kertoo.

 

Sairaanhoitaja ja lähihoitaja, määräaikaiset tehtävät

Terhokoti hakee nyt palvelukseensa määräaikaista sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa kesälomakauden sijaisuuksiin. 

 

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää vahvaa motivaatiota ja kiinnostusta hoitaa kuolevia potilaita ja kohdata heidän läheisiään. Kokemus palliatiivisesta- ja saattohoidosta katsotaan eduksi, samoin kuin vahva kliininen osaaminen hoitotyöstä. 

 

Lisätietoja antavat ylihoitaja Mirja Sisko Anttonen (puh. 050 582 0183) sekä tiiminvetäjät Riikka Rajala ja Anne Kömi (puh. 040 680 0294).  

Potilaspaikat 7.6.2019

Terhokodin osastohoidon vapaita paikkoja voi tiedustella puhelimitse. Kotisairaanhoidon käynnin voimme järjestää yhteydenottoa seuraavana päivänä. Tiedustelut numerosta  09 / 615 44 66 ja lähetteet fax 09/615 44 693

Terhokodin johtajaksi Päivi Flinkman

TERHO-säätiön hallitus on valinnut Terhokodin johtajaksi 1.3.2019 alkaen Päivi Flinkmanin.

 

Koulutukseltaan Päivi Flinkman on terveydenhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Teologian maisteriksi hän valmistuu kevään 2019 aikana. TERHO-säätiön palvelukseen Päivi Flinkman siirtyy Kiljavan Sairaala Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Nurmijärven työterveys -liikelaitoksen johtajana sekä Diacor terveyspalvelut Oy:n aluejohtajana sekä IT- ja kehitysjohtajana.

 

”TERHO-säätiö ja Terhokoti tekevät tärkeää työtä palliatiivisen hoidon erikoisalalla. Terhokodin osaaminen saattohoidossa, potilaan ja läheisten tarpeiden huomiointi sekä psykososiaalinen tuki ovat korkealla tasolla. Minulla on siis ilo ja kunnia liittyä Terhokodin osaavaan henkilökuntaan”, toteaa Päivi Flinkman uudesta tehtävästään.

Kuolemantanssi-levyä saatavissa Terhokodista

Terhokodin 30-vuotisjuhlalevy "Kuolemantanssi" on ostettavissa Terhokodista joko paikan päältä (20 €, käteismaksu) tai maksamalla levy postituskuluineen (yht. 23 €) Terho-säätiön tilille FI03 8000 1500 8285 54. Maksun viestikenttään tulee merkitä saajan osoitetiedot levyn postitusta varten.

 

Levyn tematiikka nousee esiin Terhokodin toiminnasta, ajatuksista ihmisen ajan rajallisuudesta, kuolemasta, elämästä, niiden välisestä rajaseudusta, surusta, pelosta, ilosta ja kiitollisuudesta. Musiikin koordinoinnista ja tuotannosta vastaavat Kaihon Karavaanista tutut A&R Jiri Kuronen ja tuottaja Sampo Haapaniemi. Jiri Kuronen tiivistää ajatuksen: ”Parhaimmillaan musiikki soittaa ihmisen sisimmässä niitä kieliä, joihin pelkät sanat eivät yllä.”

Levyn tavoitteena on olla lohtuna sureville, tukena ja tienviittana etsijöille sekä toivona ja valona heille, jotka kipuilevat oman tai läheisen kuoleman äärellä. 

 

1. Olen kulkenut kanssasi matkaa - Viitasen Piia

2. Gabriellan laulu - Maria Ylipää

3. Kuolemantanssi - Olavi Uusivirta

4. Äidille - Yona

5. Valon voimalla - Timo Kiiskinen

6. Elämmekö unessa - Samuli Edelmann

7. Pois sinne jonnekin - Laura Närhi

8. Morientes - Jukka Perko

9. Viipyvä valo - Mikko Kuustonen

10. Autuus - Tuure Kilpeläinen

Lähete Turvapostilla

Terhokotii voi tehdä lähetteen sähköpostilla käyttämällä www.turvaposti.fi jonka linkki :

https://www.turvaposti.fi/viesti/riitta.kinnari@terho.fi