Ajankohtaista

Potilaspaikat

Terhokodin osastohoidon vapaita paikkoja voi tiedustella puhelimitse. Kotisairaanhoidon käynnin voimme järjestää yhteydenottoa seuraavana päivänä. Tiedustelut numerosta  09 / 615 44 66 ja lähetteet fax 09/615 44 693

Terhokotiin haetaan kahta sairaanhoitajaa

Haemme kahta sairaanhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen. Odotamme hakijalta valmiutta kolmivuorotyöhön. Sairaanhoitajan tehtävä on hoitaa saattohoidossa olevia potilaita ja tukea läheisiä kokonaisvaltaisen hoitotyön periaattein. Arvostamme kliinistä osaamista sekä hyviä vuorovaikutus- ja tiimitaitoja. Hakemukset lähetetään Mirja Sisko Anttoselle sähköpostilla.

Lisätietoja saa Mirja Sisko Anttoselta, mirjasisko.anttonen@terho.fi ja Anne Kömiltä, anne.komi@terho.fi. Hakuaika päättyy 22.9.2019.

 

Esittelyssä Terhokodin ylilääkäri Annika Riska

Annika Riska aloitti Terhokodin ylilääkärinä ja lääketieteellisenä johtajana lokakuussa 2018. Koulutukseltaan Annika on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Hän on erikoistunut gynekologisten syöpätautien hoitoon HYKS Naistenklinikalla, missä tehnyt pitkään gynekologista syöpäkirurgiaa, hoitanut syöpäpotilaiden solunsalpaajahoidot sekä saattohoidon. Annika väitteli aikanaan munanjohdinsyövästä ja on sen jälkeen tehnyt lääketieteellistä tutkimusta mm. gynekologisesta syövästä ja syövän esiasteisiin liittyvien solumuutosten hoidosta. Hän on ollut kehittämässä gynekologisen syöpäpotilaan palliatiivisen hoidon hoitopolkua ja työskennellyt myös HYKS palliatiivisella poliklinikalla. Annikalla on palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys.

 

Syöpäpotilaita pitkään hoitaneena lääkärinä saattohoito on ollut osa työnkuvaa jo vuosikymmeniä ja sen myötä saattohoidon kehittäminen on lähellä Annika Riskan sydäntä.

 

"Terhokodissa olen päässyt työyhteisöön, jossa potilaita hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja arvostaen. Jokaisella työntekijällä on oma tärkeä osansa potilaan hoidossa varsinaisen lääketieteellisen hoidon lisänä helpottamassa potilaan kokonaiskärsimystä; eksistentiaalista ahdistusta ja mm. vanhemmuudesta luopumista sekä auttamassa jäljelle jäävän perheen, jossa usein pieniä lapsia, selviytymistä toisen vanhemman kuoleman jälkeen. Mikä ihmeellisintä, kaikessa tässä työskentelyssä on myös iloa ja toivoa. Toivo kantaa eteenpäin. Kosketus antaa voimaa." Näin Annika kertoo työstään Terhokodissa.

Anu Usvasalo Terhokodin lääkärin tehtävään

 

Terhokodissa avoinna olleeseen lääkärin tehtävään on valittu Anu Usvasalo. Hän on aloittanut TERHO-säätiön palveluksessa 6.5.2019.

Koulutukseltaan Anu Usvasalo on lääketieteen tohtori ja lastentautien erikoislääkäri. Palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyden Anu Usvasalo on juuri saamassa. Anu Usvasalo on työskennellyt aiemmin HYKS:n Lasten ja nuorten sairauksien tulosyksikössä Lasten kotisairaalan vastuulääkärinä. Lasten kotisairaalassa on viime vuosina Anu Usvasalon johdolla kehitetty lasten kotona tapahtuvaa palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa yhteistyössä hoitohenkilökunnan ja muun moniammatillisen työryhmän kanssa. Anun siirtyminen Terhokodin palvelukseen lisää tulevaisuudessa myös Terhokodin valmiuksia osallistua lasten saattohoidon suunnitteluun, konsultaatioihin ja toteutukseen paikallisesti ja myös kansallisella tasolla.

”Hyvä saattohoito on jokaisen oikeus iästä riippumatta. Tavoitteeni on kehittää saattohoitoa eri toimijoiden yhteistyönä. Terhokoti on vahvasti mukana tässä kehityksessä”, Anu Usvasalo kertoo.

 

Kuolemantanssi-levyä saatavissa Terhokodista

Terhokodin 30-vuotisjuhlalevy "Kuolemantanssi" on ostettavissa Terhokodista joko paikan päältä (20 €, käteismaksu) tai maksamalla levy postituskuluineen (yht. 23 €) Terho-säätiön tilille FI03 8000 1500 8285 54. Maksun viestikenttään tulee merkitä saajan osoitetiedot levyn postitusta varten.

 

Levyn tematiikka nousee esiin Terhokodin toiminnasta, ajatuksista ihmisen ajan rajallisuudesta, kuolemasta, elämästä, niiden välisestä rajaseudusta, surusta, pelosta, ilosta ja kiitollisuudesta. Musiikin koordinoinnista ja tuotannosta vastaavat Kaihon Karavaanista tutut A&R Jiri Kuronen ja tuottaja Sampo Haapaniemi. Jiri Kuronen tiivistää ajatuksen: ”Parhaimmillaan musiikki soittaa ihmisen sisimmässä niitä kieliä, joihin pelkät sanat eivät yllä.”

Levyn tavoitteena on olla lohtuna sureville, tukena ja tienviittana etsijöille sekä toivona ja valona heille, jotka kipuilevat oman tai läheisen kuoleman äärellä. 

 

1. Olen kulkenut kanssasi matkaa - Viitasen Piia

2. Gabriellan laulu - Maria Ylipää

3. Kuolemantanssi - Olavi Uusivirta

4. Äidille - Yona

5. Valon voimalla - Timo Kiiskinen

6. Elämmekö unessa - Samuli Edelmann

7. Pois sinne jonnekin - Laura Närhi

8. Morientes - Jukka Perko

9. Viipyvä valo - Mikko Kuustonen

10. Autuus - Tuure Kilpeläinen

Lähete Turvapostilla

Terhokotii voi tehdä lähetteen sähköpostilla käyttämällä www.turvaposti.fi jonka linkki :

https://www.turvaposti.fi/viesti/riitta.kinnari@terho.fi